ZITTING 2 JANUARI 2007

Vandaag installatievergadering van de nieuwe raadsleden.

De raadszaal
De publieke belangstelling is enorm.

De kijklustigen staan tot op de gang.

De in te zweren raadsleden zitten keurig alfabetisch gerangschikt.

Bij de aanstelling van Kurt Vermeiren als schepen vraagt VB-lijsttrekster Marie-Rose Morel het woord en formuleert kritiek op de discriminerende houding van deze socialist die al jaren lang weigert zijn collega's van de rechterzijde een hand te geven.

De kersverse schepen had zo'n 20 minuten tijd nodig om 'n antwoord te verzinnen. Om er een fragment van te horen klikt u HIER.

Kijk op de zaal

DE TRIBUNE ZIT EIVOL

Een kijkje op de eivolle publieke tribune.


BELASTINGVERLAGING IN ZICHT ??

In zijn toespraak doet onze edelachtbare hier een belofte van belastingvermindering die echter geen belofte blijkt te zijn, want onmiddellijk fel afgezwakt!

Luister even mee hoe uw burgervader zich in bochten wringt om bij de verbolgen belastingbetalers terug wat in de gunst te kunnen komen.

Klik HIER om een fragmentje te beluisteren. (Let op het subtiele gebruik van het woordje 'opnieuw' !!! Ge moet het maar durven.)


HH EN DE STERKE STIJGING DER SUEZ-AANDELEN...

Onze burgervader beklaagt zich over de Elia-heffing die nog op onze energiefacturen wordt aangerekend (tiens, nog niet zo lang geleden heeft diezelfde HH onze nr. 32 voorgehouden dat die belasting afgeschaft was....)

Zeer terecht echter vraagt burgemeester HH zich af waar die dividenden naartoe zijn die vroeger een belangrijke bron van inkomsten betekenden voor de gemeenten.

Om een fragmentje te beluisteren HIER klikken.

Wie het mocht vergeten zijn: de St. Idesbaldakkoorden waar onze edelachtbare naar verwijst, lagen aan de basis van de schandalige verhoging naar 1.400 voor de onroerende voorheffing. De in vooruitzicht gestelde "afwerking" zou wel weer eens voor onaangename verrassingen kunnen zorgen... in onze portemonnee!


Paul Valkeniers Paul Valkeniers, de nieuwe voorzitter
Een nieuwigheid: voortaan wordt de gemeenteraad niet meer geleid door de heer burgemeester want in Schoten werd de functie van voorzitter van de gemeenteraad geïntroduceerd.
We zien de kersverse heer voorzitter Paul Valkeniers (VLD) hier geïnterviewd worden door onze informatieambtenaar Jan Auman.

We mogen natuurlijk onze drie Vlott-verkozenen niet vergeten te presenteren aan onze bezoekers.

Van links naar rechts:

Leo Moeskops, Ortwin Leenaerts en Ann Boden.

Proficiat en veel sukses bij de uitoefening van jullie mandaat.

Onze drie Vlotters kort na de installatie

11/01/07